Brokoli lausa pulbitseb toit-ainetest. Keedetud brokolis on rohkem C-vitamiini kui isegi apelsinis ja ohtralt kaltsiumi. Ühes keskmises õisikus leidub kolm korda rohkem kiud-aineid kui viilus täisterasaias. Samuti sisaldab brokoli rikkalikult A-vitamiini.
100 g – u 34 kcal
Muna sisaldab eluliselt tähtsaid ained, sellepärast on ta meile väga väärtuslik. üle 5 g on ideaalilähedase koostisega munas valku (munavalges ligi 3 g). Munakollases on veel rasva, A-, D- ja E-vitamiini, karotiini, B-grupi vitamiine ja mineraalaineid, millest eriti märkimisväärne on fosfor. Meie toidus on munakollane üks tähtsamaid letsitiiniallikaid, see soodustab seedimist, rasvade ainevahetust, kuulub närvirakkude koostisse. Ühes munakollases aga on ka 200mg kolesterooli, mistõttu mune ei või üleliia süüa. Hästi omastatakse pehmet muna (kel on kalduvus tüsedusele, eelistagu kõvakskeedetud muna).
40 gr - u 63 kcal.
Lillkapsas on rohkelt C-vitamiini, foolhapet ja kaaliumi. Lisaks leidub seal b6 –vitamiini ja vaske. Tänu sidrunhappe sisaldusele on lillkapsas kõige kergemini seeduv kapsas. 100 g – u 28 kcal |
- jahu
- 50 gr või (keiju vedel margariin - laktoosi vaba!)
- 3 muna
- 200 ml koor (lahjem - kohvikoor)
- 100 gr lillkapsas
- 100 gr brokoli
- 150 gr fetajuust
- 3 tl spinatipulber
- 3 tl apelsinipipar
Sega jahu sulatatud võiga, lisa natukene vett - soovi korral maitsesta soolaga. Aseta tainas vormile. Aseta brokoli ja lillkapsas taignale, lisa tükeldatud feta-juust. Sega koor munaga, lisa vürtsid ning vala vorm sellega üle. Aseta ahju ja küpseta u 200-kraadi juures 15 min.
No comments:
Post a Comment